Sase sfaturi pentru a utiliza mai bine aerul conditionat

Ghid practic cu sase sfaturi pentru a utiliza mai bine aerul conditionat

Desi utilizate pe scara larga in diferite facilitati, aerul conditionat ridica inca unele indoieli. Cum ar trebui instalarea modelului invertor? Cum se intretin acestea? Pentru a clarifica aceste detalii si alte intrebari, vom enumera sase sfaturi pentru a va imbunatati experienta cu aparatele de aer conditionat.

  1. Cum se instaleaza aerul conditionat cu invertor?

Aparatele de aer conditionat cu invertor ies in evidenta pentru a fi mai economice (in unele cazuri, ajunge la 60%), deoarece permite obtinerea temperaturii derite intr-un timp mai scurt. Desi instalarea este similara cu echipamentele conventionale, necesita un pic mai multa atentie din cauza tehnologiei sale avansate.

Acest model este de obicei echipat cu un frigider R-410-A, care este mai sensibil. Prin urmare, deshidratarea circuitelor ar trebui sa se faca mai bine. De asemenea, important este sa se acorde o atentie la tipul de interconectare electrice si electronice, pentru a preveni arderea placii de baza. in plus, este important sa se urmareasca cu un manometru care masoara presiunea aerului.

Instalarea trebuie sa fie efectuata de catre un tehnician pentru a evita posibilele avarii sau montari defectuase ce pot duce la distrugerea ulterioara a aparatului.

  1. Cum se curata un filtrul de aer?

Aparatele de aer conditionat includ, de obicei, doua tipuri de filtre: unul consumabil si unul permanent. Primul trebuie sa fie inlocuit la fiecare 90 de zile – sau, mai degraba, in cazul in care acesta este«saturat. Al doilea cere de curatare numai cu un burete moale si cu detergent neutru.

In mod similar, este recomandat a se curata tava de condensare, paletele rotorului ventilatorului iar aceste proceduri ar trebui sa fie intotdeauna facuta de catre un profesionist.

  1. Cum se calculeaza BTU?

Calculul realizat BTU (unitate termica care determina puterea echipamentului) este realizata de catre tehnicieni sau ingineri cu experienta, folosind un software specific. Nu se recomanda sa se efectueze estimari fara cunostinte specifice, intrucat erori in evaluarea puterii pot avea ca rezultat alegerea echipamentelor foarte puternic sau insuficient si neadecvat pentru camera unde se doreste amplasarea instaltia de aer conditional.

  1. Cum sa economisim din utilizarea zilnica?

Una dintre principalele practici de economisire a energiei este de a mentine temperatura aparatului de aer conditionat pe pozitii intre 23°C si 26°C. Pentru camere in care se afla opere de de arta, tablouri, mobilier antic, temperatura trebuie reglata intre 21 ° C si 23 ° C.

In contrast, in timpul iernii, intervalul de functionare recomandata a varia de la 20 ° C pâna la 22 ° C.

intretinerea regulata influenteaza, de asemenea, economia. La urma urmei, atunci când aparatele de aer conditional sunt bine intretinute, echipamentul permite 40% mai multe economii in comparatie cu cele asupra carora nu s-a facut interventia de service periodica. Ca sa ne facem o idee similara filtrele de aer de la aparatul de aer conditionat trebuie schimbate periodic ca la un aspirator. Nu ne dorim un aparat de aer conditionat care sa degaje mirosuri neplacute, spori sau alti microbi.

  1. Cum saprelungimdurata de viata a dispozitivului de aer conditionat?

Primul punct este de a se efectua lucrarile de intretinere preventiva si periodica. in plus, se recomanda a se respecta recomandarile personalului autorizat de firma care efectuaza interventia periodica. O instalatie cu interventiile la zi va asigura o functionalitate in parametri optimi, va garanta un aer curat iar numai astfel functionarea optima va prelungi durata de viata a aparatului.

  1. Care sunt beneficiile somnului?

Nu in ultimul rând, dorim sa amintim si de functia de somn. Scopul acestei functii este de a imbunatati confortul termic in medii, cum ar fi camine sau dormitoare. Aceasta functie creste treptat temperatura, oferind un somn mai placut. Din cauza ridicarea automata a temperaturii de racire, este de asemenea posibil de a economisi energiesi astfel se asigura un randament mult mai bun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *